Verhoging prijzen van batterijen

Over STIBAT.

Stibat (Stichting Batterijen) organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. Met succes. Zo worden ieder jaar bijna negen van de tien afgedankte batterijen gerecycled.

Aangepaste tarievenlijst

Vanaf 2016 hanteert Stibat een aangepaste tarievenlijst voor haar deelnemers (producenten en importeurs van batterijen en accu’s). Dit betekent dat de deelnemers een aangepaste beheerbijdrage betalen per batterij of accu. Met deze beheerbijdrage kan Stibat voldoen aan de verplichtingen van de producenten en importeurs.

Beheerbijdrage in het algemeen

De deelnemers van Stibat betalen een beheerbijdrage per batterij of accu, zodat Stibat diverse taken uit handen kan nemen van deze deelnemers zoals vermeld in het “Besluit beheer batterijen en accu’s”. Zo zorgt Stibat voor een veilige en verantwoorde inzameling, de verdere verwerking van de afgedankte batterijen en accu’s en de communicatie richting de consument. Tevens verzorgt Stibat de registratie als producent of importeur bij de batterijenopgave aan de overheid.

Aangepaste beheerbijdrage

Ieder jaar wordt er een tarievenlijst gestuurd naar alle deelnemers, zodat zij op de hoogte zijn van eventuele wijzigingen. Voor komend jaar heeft Stibat deze tarievenlijst voor batterijen en accu’s aangepast. In de nieuwe tarievenlijst wordt een onderscheid gemaakt tussen lithium batterijen en accu’s, en overige batterijen en accu’s. Omdat de verwerking van lithium batterijen en accu’s aanzienlijk duurder is dan de verwerking van de overige batterijen en accu’s, is Stibat genoodzaakt om de tarieven voor lithium batterijen en accu’s te verhogen. Dat heeft als gevolg dat het tarief (beheerbijdrage) voor lithium batterijen/accu’s in 2016 wordt verhoogd. Klik hier voor de tarievenlijst 2016.

Over het algemeen zal de batterijleverancier deze prijzen doorbereken aan de klant.

Bron: stichting batterijen, http://www.stibat.nl/nl/