Onderhoudspiraten, bent u er klaar voor?

Bent u het onderhoud van noodverlichting al kwijt?

 

Het onderhoud van noodverlichting wordt overgenomen door onderhoudspiraten. Dit zijn vaak kleine bedrijven die voor weinig geld zeggen het onderhoud uit te voeren. Het onderhoud van de noodverlichting bestaan dan uit het vervangen van de defecte lampen en het maken van een inspectierapport. De klant krijgt door het inspectierapport het gevoel dat de noodverlichting juist gecontroleerd is. De gebruikers van noodverlichting weten meestal niet wat het onderhoud van noodverlichting echt betekend en kiezen dan voor de laagste prijs.

 

sticker geplakt over de storing ledjes.

keuring sticker over storing led geplakt.

 

Installatiebedrijven hebben wel door dat het onderhoud van noodverlichting verdwijnt maar durven hier de klant niet op aan te spreken. Dat de klant kiest voor een beter prijs schrikt het installatiebedrijf af. Zij kunnen het onderhoud op de juiste manier nooit voor die zelfde prijs uitvoeren. Het is daarom aan te raden om eens bij de weggelopen klant binnen te lopen en de noodverlichting na te kijken.

 

Onderhoud van noodverlichting levert altijd meer werk

 

Veel installatiebedrijven vergeten ook dat het onderhoud van noodverlichting juist de ideale positie geeft. Door de meerjarige contracten heeft u contact met de klant. Met de kennis en ervaring die het installatiebedrijf heeft is er altijd meer werk te halen. De NEN 3140 keuring of het energiezuinig maken van de verlichting kan besproken worden. Overtuig uw klant van de veiligheid van juist onderhoud en haal meer werk uit deze contacten.

 

Laat uw klant niet in de steek en wijs ze op de verplichte autonomietijd van de noodverlichting. Wijs ze op het preventief vervangen van de lichtbron en batterij. Zorg dat uw klant weet waarom en wat er gecontroleerd of vervangen moet worden.

 

Onderhoud van noodverlichting is een blok aan het been

 

Installatiebedrijven zien het onderhoud van noodverlichting nog vaak als een blok aan het been. Te veel administratie en te veel verschillen maken het onderhoud van noodverlichting tot een moeilijke klus. De reden om het onderhoud van noodverlichting maar te laten vallen is dan snel gevonden. Met Checkmore, de applicatie voor het onderhoud van noodverlichting is dit verleden tijd. Neemt al het werk uit handen voor de werkvoorbereiding en laat de inspecteur foutloos inspecteren. Vraag een demo aan en kijk wat Checkmore voor u kan betekenen.

Probeer het nu zelf