eisen aan noodverlichting

Eisen aan noodverlichting; even checken!

Voor elk bedrijf is het verplicht om noodverlichting te hebben. Er zijn veel eisen aan noodverlichting, voor de veiligheidssignalering voor vluchtrouteaanduiding moet gebruik worden gemaakt van de groen-witte pictogrammen uit de NEN 6088.

De vluchtwegaanduiding met pictogrammen dienen conform wettelijke voorschriften altijd goed zichtbaar te zijn en moeten branden tijdens aanwezigheid van personen in het pand. Waar de noodverlichting moet hangen in een pand is vastgesteld in de diverse normen en hangt deels van de aard en omvang van de activiteiten af. In de norm is de minimale benodigde lichtopbrengst per activiteit vastgesteld.

Onderhoud

Het is een van de eisen aan noodverlichting om jaarlijks onderhoud te plegen. De accu’s moeten vervangen worden als blijkt dat de eis van onafhankelijke brandduur van 1 uur niet meer wordt gehaald. Er bestaan tal van verschillende armaturen en accu’s, Checkmore zorgt dat de inventarisatie bij onderhoud sneller en foutloos gaat.

Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvende demo aan om met eigen ogen te zien wat Checkmore voor uw beheer en onderhoud van noodverlichting kan betekenen.